Over Oorlogsbronnen

Tekst, Afbeelding, Video
Tekst

In het kort

  • Thema: Tweede Wereldoorlog (verzet, gevangenschap, collaboratie, leven onder bezetting, bevrijding, oorlogvoering, internationaal, holocaust en vervolging, aanloop naar WO2, nasleep en dekolonisatieoorlog).
  • Periode: Focus 1940 -1945. De aanloop naar de Tweede Wereldoorlog en de dekolonisatieoorlog zijn eveneens onderdeel.
  • Gebied: Het toenmalig Koninkrijk der Nederlanden.
  • Wat: Circa 12 miljoen originele bronnen – en in mindere mate secundaire bronnen zoals boeken – van de volgende organisaties zijn onderdeel van Oorlogsbronnen.nl: beschikbare bronnen van deze organisaties zijn doorzoekbaar via Oorlogsbronnen.nl.
Tekst

Wie zitten er achter Oorlogsbronnen.nl?

Oorlogsbronnen.nl is ontwikkeld en wordt beheerd door Netwerk Oorlogsbronnen (NOB), een samenwerkingsverband bestaande uit tientallen deelnemende organisaties. Netwerk Oorlogsbronnen heeft tot doel de verspreide bronnen over en uit de Tweede Wereldoorlog in het toenmalig Koninkrijk der Nederlanden, digitaal beter vindbaar en bruikbaar te maken. NOB wordt gefinancierd door het Ministerie van VWS en krijgt een bijdrage van het Vfonds. De zoektechnologie achter Oorlogsbronnen.nl is ontwikkeld door Spinque. De website Oorlogsbronnen.nl is ontworpen door DOOR (IN10).

Kijk voor meer informatie bij veelgestelde vragen (wordt binnenkort gepubliceerd).

Bent u beheerder van bronnen uit de Tweede Wereldoorlog en wilt u ook deelnemen aan Netwerk Oorlogsbronnen? Lees dan verder op 'Voor het netwerk'.